Varga Dániel - Blog a hajbeültetésről

2015\07\23

Műtét után 9 hónappal

Elérkezünk lassan a végeredményhez közeli állapothoz, bár Varga Dani hajkoronája még várhatóan tovább sűrűsödik, hiszen a végleges eredményhirdetést a 13 hónapban lehet kitűzni. Laikusok számára természetesen ez nem egy csodás átalakulás, de köztudott, hogy Dani kopaszodása csupán kezdetleges volt, így a műtét során is egységes sűrítés történt.

kopaszodás hajkorona Varga Dani

2014\12\18

Hajbeültetés után 3 hónappal

Varga Dani hajbeültetése kapcsán a donor területről kinyert és a hajhiányos területre átültetett hajszálak új életciklusa kezdődött meg. A végleges eredmény után a tarkótájról kivett hajszálak a jövőben azért nem hullanak ki soha, mert az itt található hajszálak ellenállnak a DHT hatásának. Pontosan ezt a genetikai sajátosságot használják ki a hajtranszplantáció, azaz a hajátültetés során.

A Szolnoki vízilabda csapat kiválósága hajbeültetési műtétje után kényszerpihenőt kapott, mely után így emlékezett vissza:

"Nagyon vártam az első "csobbanást", mert már nagyon hiányzott a víz és a vízilabdázás. Első nagy felismerésem a vízben az volt, hogy mintha gyorsultam  volna a rövid hajam miatt. Ez persze szubjektív szinten éltem csak meg, mert a stopperóra az ellenkezőjét mutatta, ami 3 hét kihagyás után nem is olyan meglepő. Szóval élveztem, hogy rövid a hajam, és kíváncsian vártam, hogy a "régi, hiányos rész" mikor, és milyen módon fog kinőni újra"

A műtétet követően természetes folyamat, hogy a frissen beültetett hajszálak a tüszőn keresztül kitolják a régi hajszálakat, mely egy természetes hajhullást okoz hozzávetőleg a 2-4 hónapban. Dani pont ebben az időszakban tart és a HairHungary Klinikán megtartott kontrollvizsgálat is erről árulkodott.

"Megtudtam a kontroll vizsgálat során, hogy az új haj megjelenéséig általában 4-5 hónap szokott eltelni. A doktornő véleménye szerint egyébként minden a várakozásoknak megfelelően történik, sőt a sebgyógyulás és a regeneráció kimondottan gyorsan lezajlott nálam."

Varga Dani hajbeültetés eredményére még várni kell tehát, addig is remélhetőleg a Magyar Kupa mellé a bajnoki címet is bezsebelik.

hajhullás varga dániel varga dani hajbeültetése átültetett hajszálak hairhungary klinika

2014\09\16

Hajbeültetés után bukósisak érzés

Varga Dániel hajbeültetése a HairHungary klinikán

A magyar vízilabda csapatkapitánya egyszerű és gyors megoldást választott kezdődő kopaszodására, hiszen köztudott, hogy a hajhullásra kifejlesztett csodaszerek csupán lassítani tudják a folyamatot. A hajbeültetés ezzel szemben gyors és biztonságos, de ami a lényeg, hogy végleges megoldást jelent.

1het.jpg

Nemrégiben egy kétnapos műtéten vett részt Dani a HairHungary klinikán, így arról kérdeztük, hogyan élte át az ilyen beavatkozások utáni első kritikusnak mondható időszakot. A műtét után ugyanis nagyon fontos, hogy a frissen beültetett hajszálakat megfelelően ápoljuk és vigyázzunk rá. A műtéti napokat követő éjszakákról így számolt be a népszerű vízilabdázó:

"Mindkét nap estéjén elért a "bukósisak érzés", ami annyit jelent, hogy az intenzív igénybevétel miatt a fejem annyira elnehezült, hogy úgy éreztem, mintha egy bukósisak lenne rajta. Otthon, az ágyban arra kellett figyelnem, hogy a párnám egész felületére elhelyezzem azt a védőfóliát amit a klinikától kaptam annak érdekében, hogy ne vérezzem össze az ágyneműt. Az első éjszaka annyiban kellemetlenebb volt, mint az azt követőek, hogy vigyáznom kellett a vízszintes pozícióra is, hogy a beültetett részt ne dörzsöljem ki."

A klinikán egy Amerikában szabadalmaztatott úgynevezett SafeSystem-FUE eljárással végezték a beavatkozást, mely során lényegesen finomabb módszerrel történik a hajszálak kiemelése és azok áthelyezése a hajhiányos területekre. A gyógyulási idő épp ezért rendszerint sokkal gyorsabb mint a hagyományos hajbeültetési módszerek esetében. Az első hét tapasztalatairól Dani a következőket mondta:

"Az első héten szoknom kellett, hogy rövid a hajam, illetve azt is, hogy még vannak nyomai a beavatkozásnak. Egyébként napról-napra látványos volt a javulás/gyógyulás, ami a pirosság halványodásában, és a bőrpírek megjelenésében, és azt követő gyors "leszáradásában" mutatkoztak meg. Vizes ember lévén nem volt könnyű, de kibírtam, hogy a zuhanyzás közben ne érje víz a hajamat."

És, hogy mindez hogy sikerült, arról az egyhetes kontrollvizsgálaton bizonyult meg a hajbeültetést végző doktornő:

"A doktornő elmondta, hogy bár a felületi/látszó részen "extrém gyorsan" gyógyul a fejem, de azért maradjak óvatos, és továbbra is tartsam be az előírt forgatókönyvet. Ebben a legnehezebb rész, hogy még mindig nem mehetek vízbe fürdés, vagy úszás céljából, illetve, hogy a hajmosásra továbbra is várni kell még pár napot."

Legközelebb egy hónap múlva jelentkezünk, melyről Dani egész biztosan örömmel számol majd be...

A HairHungary klinikáról és a hajbeültetési módszerről bővebben: www.hairhungary.hu

hajátültetés hajbeültetés hairhungary varga dániel hajbeültetés után hajbeültetés blog varga dani hajbeültetése

2014\09\01

Az előzmények és a műtét

A hajátültetést sok oldalról lehet megközelíteni, - mikor és kiknek ajánlatos ez a megoldás, miért javasolt, de talán a legfontosabb, hogy miért döntenek a páciensek ez mellett? Nemrégiben a népszerű vízilabdázó Varga Dániel is letette voksát a hajbeültetés mellett.

A HairHungary Klinika Magyarországon elsőként kezdte a szálankénti hajbeültetést, és egy, még Európában is egyedülállóan felszerelt műtővel várta a magyar válogatott csapatkapitányát. A klinika az Egyesült Államokban szabadalmaztatott módszerrel végezte el a beavatkozást, mely a páciensek szemszögéből a lehető legkíméletesebb.

Varga Dániel arra a kérdésre, hogy mi inspirálta igazán, hogy a hajátültetés mellett döntött így válaszolt:

"Egy-másfél évvel ezelőtt vettem észre, hogy a fejem elülső-középső részén kevesebb a hajam. Kellett némi idő, mire beláttam, hogy nem csupán az edzés utáni véletlenszerűen kialakuló frizura okozta a látványt a fejemen. Gyerekkorom óta nagy, hosszú, és sok hajam volt, ezért tudtam, hogy ha a hajam elkezd fogyni, akkor muszáj lesz megoldást találnom a pótlására. Hosnyánszky Norbi csapattársamnál érdeklődtem a hajátültetéses tapasztalatairól, és a beszámoló alapján úgy gondoltam, hogy egy konzultációt a HairHungary klinikán legalább megér az "ügy". Ekkor kerültem kapcsolatba Dr. Zakariás Dáviddal a klinika tulajdonosával, akitől megtudtam, hogy sajnos jók az észrevételeim: a hajam elkezdett fogyni. Kezdetben úgy gondoltam, hogy kipróbálom a Dávid által javasolt külső szert, de nem igazán volt türelmem a napi pepecseléshez. Voltak további, nem műtéti lehetőségek is a hajam "visszanövesztésére", de legalább is a meglévő mennyiség megtartására, de úgy döntöttem, hogy a nyár végeztével inkább a hajbeültetést választom. Szerettem volna gyors, és számomra látványos megoldást."

előtte (5).JPG

Varga Dani hajkoronája az úgynevezett Vertex területen kezdett el vékonyodni és ritkulni.

A kétnapos műtétről Dani így emlékszik vissza:

"Reggel 8h-kor kezdtük a műtétet, 13 óra körül tartottunk egy nagyobb pihenőt, amikor a klinika által biztosított ebédet fogyasztottam el. A műtét alatt van lehetőség olvasni, illetve a "betételnél" tv-t is lehet nézni. Én leginkább beszélgettem a kedves "személyzettel" :-)

Nem mondom, hogy hobbimmá válik ez a tevékenység, de a két nap alatt nem történt semmi olyan, ami megterhelte volna a szervezetemet. Az első nap kicsit érzékenyebb volt a fejbőröm, de inkább csak a kezdeti érzéstelenitő injekciókra vonatkozik. A második nap pedig már szinte semmi fájdalmat nem éreztem, talán mert már tudtam, hogy mire számíthatok, és felkészültebben érkeztem a folytatásra/befejezésre."

műtét (1).JPG

Varga Dani a műtét után

Aki szintén hajátültetésen gondolkozik érdemes visszatérni a következő bejegyzésre, melyben az első hétről számol be Dani.

 

hajátültetés hairhungary varga dániel hajbeültetés blog