Hajbeültetés után bukósisak érzés

Varga Dániel hajbeültetése a HairHungary klinikán

A magyar vízilabda csapatkapitánya egyszerű és gyors megoldást választott kezdődő kopaszodására, hiszen köztudott, hogy a hajhullásra kifejlesztett csodaszerek csupán lassítani tudják a folyamatot. A hajbeültetés ezzel szemben gyors és biztonságos, de ami a lényeg, hogy végleges megoldást jelent.

1het.jpg

Nemrégiben egy kétnapos műtéten vett részt Dani a HairHungary klinikán, így arról kérdeztük, hogyan élte át az ilyen beavatkozások utáni első kritikusnak mondható időszakot. A műtét után ugyanis nagyon fontos, hogy a frissen beültetett hajszálakat megfelelően ápoljuk és vigyázzunk rá. A műtéti napokat követő éjszakákról így számolt be a népszerű vízilabdázó:

"Mindkét nap estéjén elért a "bukósisak érzés", ami annyit jelent, hogy az intenzív igénybevétel miatt a fejem annyira elnehezült, hogy úgy éreztem, mintha egy bukósisak lenne rajta. Otthon, az ágyban arra kellett figyelnem, hogy a párnám egész felületére elhelyezzem azt a védőfóliát amit a klinikától kaptam annak érdekében, hogy ne vérezzem össze az ágyneműt. Az első éjszaka annyiban kellemetlenebb volt, mint az azt követőek, hogy vigyáznom kellett a vízszintes pozícióra is, hogy a beültetett részt ne dörzsöljem ki."

A klinikán egy Amerikában szabadalmaztatott úgynevezett SafeSystem-FUE eljárással végezték a beavatkozást, mely során lényegesen finomabb módszerrel történik a hajszálak kiemelése és azok áthelyezése a hajhiányos területekre. A gyógyulási idő épp ezért rendszerint sokkal gyorsabb mint a hagyományos hajbeültetési módszerek esetében. Az első hét tapasztalatairól Dani a következőket mondta:

"Az első héten szoknom kellett, hogy rövid a hajam, illetve azt is, hogy még vannak nyomai a beavatkozásnak. Egyébként napról-napra látványos volt a javulás/gyógyulás, ami a pirosság halványodásában, és a bőrpírek megjelenésében, és azt követő gyors "leszáradásában" mutatkoztak meg. Vizes ember lévén nem volt könnyű, de kibírtam, hogy a zuhanyzás közben ne érje víz a hajamat."

És, hogy mindez hogy sikerült, arról az egyhetes kontrollvizsgálaton bizonyult meg a hajbeültetést végző doktornő:

"A doktornő elmondta, hogy bár a felületi/látszó részen "extrém gyorsan" gyógyul a fejem, de azért maradjak óvatos, és továbbra is tartsam be az előírt forgatókönyvet. Ebben a legnehezebb rész, hogy még mindig nem mehetek vízbe fürdés, vagy úszás céljából, illetve, hogy a hajmosásra továbbra is várni kell még pár napot."

Legközelebb egy hónap múlva jelentkezünk, melyről Dani egész biztosan örömmel számol majd be...

A HairHungary klinikáról és a hajbeültetési módszerről bővebben: www.hairhungary.hu